bencede
Active member
Mükemmel Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen var ise Tıpkı Tadı Bulacak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 3 çorba kaşığı aho peyniri
- 1 kibrit kutusundan büyük yağlı peynir ezine hoş lezzet veriyor
- 100 gram kadar kolot yada kaşar bimde kuymaklık diye satlıyor yada ondan uzunlamasına kesiyoruz
- 1 su bardağı su bardak ölçüm 250 ml
- Yarım çay bardağı daha ek ettim
- Kuymakda aho peyniri kullanılır lakin bulamayan beyaz peynir yada telli peynir kulana bilir
Not EkleTanımı Yazdır
- Bilhassa ben teflon tavada tercih ederim kuymağın özelliği kazımak deriz yani tabanının tutması teflondan epeyce hoş çıkıyor yerken sorun olmuyor evvel yağımızı unumuzu tavaya alalım yağ eriyince 2 dakika unu kavuralım.
- İçine kaşar hariç peynirleri ek edelim 1 bardak suyu ek edelim karıştıralım peynir eriyene kadar şayet koyu olursa yarım çay bardağı su ek edelim karıştıralım.
- Üzerine kapak kapatalım altını yarım kısalım 12 dakika kadar daha sonra üzerine kaşarı ek edelim kapağını kapatalım 3 dakika kadar kaşar eriyecek bir üsten tabanına kaşık değmesin karıştıralım.
- Altını kapatalım kaşar uzayacaktır evvelinde ek edilirse kaşar kesilir ve uzamaz hepsi bu kadar afiyet olsun.