Müzik dünyasının sevilen ismi Zara hakkında şaşırtan gerçek!

Aslıhan

Active member
Sesiyle dinleyen mest eden müzikçi Zara’nın “Neşecik” ismiyle birinci albümünü 8 yaşında yapması toplumsal medyada büyük bir şaşkınlık oluşturdu. Ünlü ismin o periyot çıkardığı albümlerle 1 milyon satış elde ettiği biliniyor.

ÇOCUK ŞARKICIYMIŞ!

Gazeteci Müjde Yazıcı Ergin’in 2011 yılında çektiği “Unkapanı’ndan daha sonra” isimli belgeselinde “Ün Kapanı” kısmında müzikçi Zara’nın da ismi geçiyor. Belgeselde bir müzik imalcisi, Zara’nın “Neşecik” ismiyle birinci kere müzik dünyasına adım attığını ve aslında bir vakit içinder çocuk müzikçi olduğunun üstünü çiziyor. Sanatkarın “Eyvahlar Olsun”, “Yaşamak Bu Değil” isimli arabesk cinsindeki albümlerinin 1 milyon üzere inanılmaz bir satış elde ettiğini söylemiş oldu.

“NEŞECİK GEÇMİŞTE KALDI”

Türk halk müziğinin sevilen ismi Zara’da daha evvel verdiği bir röportajda çocuk müzikçi olduğunu söylerken, bu periyot hakkında şöyle konuştu:
“Annem, Sevinç Karaböcek hayranıydı. O yüzden ismimi Sevinç koydu. 8 yaşında birinci albümüm çıktı: ‘Neşecik’. Çok sattı. İmza gününde Madonna üzere hissederdim. Sek sek oynamaya çağırırlardı ‘Hayır, gelemem’ derdim. Hepimizin bir kıssası var lakin ‘Neşecik’ geçmişte kaldı.” 45 yaşındaki müzikçi, kendisine Zara ismini Koray Kasap’ın koyduğunu söylemiş oldu: “Koray Kasap, tarz danışmanlığımı yaparken küresel bir ismim olmasını istedi. Kıyameti kopardım. Ancak ikna ettiler. O günden daha sonra Sevinç Zara oldum. Annem bile ‘Zara’ diyor.”