Muhammara

bencede

Active member
Muhammara Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşık domates salçası
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 avuç dolusu ceviz içi
  • Yarım çay bardağı ay çiçek yağı ( kokusu ağır gelmezse zeytinyağı da kullanılabilir.)
  • Yarım küçük çay bardağı galeta unu yahut ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı çekilmiş kuru cin biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir tutam karabiber
Muhammara Tanımı Yapılışı

Şipşak, abartısız 5 dakikada hazırlanan bir tanım. Sabah kahvaltı sofralarınızı süsleyebilir ya da alkollü davetlerinizde lezzetiyle yedir dikçe yedirebilir. Kalabalık bir davet için hazırlayacaksanız gereçleri artırın. Bu kadar az gereçle bile 350-400 gram lık kavanoz dolusu muhammaranız oluyor. Bu kolay ve lezzetli tanımı denemenizi ve tanım defterlerinize eklemenizi tavsiye ederim.

  1. Bütün gereçleri robottan geçirerek hazırlıyoruz.
  2. Salçanızın tuz oranına nazaran muhammaranın tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  3. Salçalar tuzlu olduğu için bu tanımda tuz kullanmaya gerek kalmıyor.
  4. Kalan muhammarayı kavanoza koyup üzerine bir kesim zeytinyağı gezdirerek bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun????????.
 
Üst