bencede
Active member
Muhammara Tanımı İçin Materyaller
Şipşak, abartısız 5 dakikada hazırlanan bir tanım. Sabah kahvaltı sofralarınızı süsleyebilir ya da alkollü davetlerinizde lezzetiyle yedir dikçe yedirebilir. Kalabalık bir davet için hazırlayacaksanız gereçleri artırın. Bu kadar az gereçle bile 350-400 gram lık kavanoz dolusu muhammaranız oluyor. Bu kolay ve lezzetli tanımı denemenizi ve tanım defterlerinize eklemenizi tavsiye ederim.
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşık domates salçası
- 2 iri diş sarımsak
- 1 avuç dolusu ceviz içi
- Yarım çay bardağı ay çiçek yağı ( kokusu ağır gelmezse zeytinyağı da kullanılabilir.)
- Yarım küçük çay bardağı galeta unu yahut ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı çekilmiş kuru cin biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Çeyrek limon suyu
- Bir tutam karabiber
Şipşak, abartısız 5 dakikada hazırlanan bir tanım. Sabah kahvaltı sofralarınızı süsleyebilir ya da alkollü davetlerinizde lezzetiyle yedir dikçe yedirebilir. Kalabalık bir davet için hazırlayacaksanız gereçleri artırın. Bu kadar az gereçle bile 350-400 gram lık kavanoz dolusu muhammaranız oluyor. Bu kolay ve lezzetli tanımı denemenizi ve tanım defterlerinize eklemenizi tavsiye ederim.
- Bütün gereçleri robottan geçirerek hazırlıyoruz.
- Salçanızın tuz oranına nazaran muhammaranın tuzunu ayarlayabilirsiniz.
- Salçalar tuzlu olduğu için bu tanımda tuz kullanmaya gerek kalmıyor.
- Kalan muhammarayı kavanoza koyup üzerine bir kesim zeytinyağı gezdirerek bozulmadan saklayabilirsiniz.