bencede
Active member
Muhlama Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 1 kase didiklenmiş kolot peynir
- Öncelikle 2 kaşık tereyağını tavamıza koyarak yakmadan erimesini ve yavaşça köpürmesini bekliyoruz.
- ondan sonrasında yaklaşık 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavuruyoruz.
- Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten daha sonra da orta ateşte kaynamasını bekliyoruz.
- Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde kolot peyniri ek ederek ortada karıştırarak peyniri uzatıyoruz.
- Fazla karıştırmadan peynir uzayınca ocaktan alıyoruz.