Muhlama

bencede

Active member
Muhlama Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase didiklenmiş kolot peynir
Muhlama Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle 2 kaşık tereyağını tavamıza koyarak yakmadan erimesini ve yavaşça köpürmesini bekliyoruz.
  2. ondan sonrasında yaklaşık 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavuruyoruz.
  3. Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten daha sonra da orta ateşte kaynamasını bekliyoruz.
  4. Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde kolot peyniri ek ederek ortada karıştırarak peyniri uzatıyoruz.
  5. Fazla karıştırmadan peynir uzayınca ocaktan alıyoruz.
 
Üst