Muhlama

bencede

Active member
Muhlama Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı soğuk su (200 ml)
  • 1 su bardağı kolot peyniri (yoksa kaşar peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağını uygun bir tavaya alıp rengi dönene kadar eritin.
  2. Akabinde mısır ununu ekleyip 1-2 dk kavurun.
  3. Soğuk suyu yavaş yavaş ek edin kıvam aldıktan daha sonra peyniri de ek edip yağ üzerine çıkana kadar ellemeyin.
  4. Ocaktan almadan 2 dk evvel bir çeşit karıştırıp servis edebilirsiniz.
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst