bencede
Active member
Muhlama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı sıcak su
- Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
- Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
- 2-3 dakika kavurun kavurduktan daha sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Göz göz olana kadar bu türlü karıştırın ve peyniri ek bir tıp karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya itina gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
- Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun ????????.