Muhlama

bencede

Active member
Muhlama Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
  • Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
  • Tuz
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
  2. 2-3 dakika kavurun kavurduktan daha sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  3. Göz göz olana kadar bu türlü karıştırın ve peyniri ek bir tıp karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya itina gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
  4. Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun ????????.
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst