bencede
Active member
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı İçin Gereçler
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Tavaya yağları koyuyoruz tereyağının biraz kokusu çıktıktan daha sonra unu ekliyoruz rengi yavaşça değişene kadar kavuruyoruz tuzu ekliyoruz.
- Yumurtaları uygunca çırpıp tavaya döküyoruz.
- Tavayı daireler çizerek çeviriyoruz.
- Yumurta hal alıp unu toparlayacaktır alt tarafı uygunca kızarınca aksi çeviriyoruz.
- Öbür tarafı da kızarınca servis ediyoruz. Hem sıradan hem hoş hemde çabuk hazırlanan bir kahvaltı. Tavamız ne kadar küçük olursa o kadar hoş hal alır.