Murtuğa (Van Kahvaltısı)

bencede

Active member
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı Yapılışı

  1. Tavaya yağları koyuyoruz tereyağının biraz kokusu çıktıktan daha sonra unu ekliyoruz rengi yavaşça değişene kadar kavuruyoruz tuzu ekliyoruz.
  2. Yumurtaları uygunca çırpıp tavaya döküyoruz.
  3. Tavayı daireler çizerek çeviriyoruz.
  4. Yumurta hal alıp unu toparlayacaktır alt tarafı uygunca kızarınca aksi çeviriyoruz.
  5. Öbür tarafı da kızarınca servis ediyoruz. Hem sıradan hem hoş hemde çabuk hazırlanan bir kahvaltı. Tavamız ne kadar küçük olursa o kadar hoş hal alır.
 
Üst