Muzlu Ballı Pofuduk Pankek

bencede

Active member
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet olgun muz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı bal (şeker de olur)
  • Yarım paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta mikserle 1-2 dk çırpılır. Mikserle hazırlandığımızda dokusu daha hoş oluyor.
  2. Köpük köpük olduğunda ezilmiş muz, bal, süt, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozu eklenir. Bu evrede çırpıcıyla karıştırabilirsiniz. Kıvamı epey katı fazlaca sıvı olmasın (Boza kıvamında )
  3. Yapışmaz teflon tava ısıtılır. 2 yemek kaşığı kadar aralıklı bir biçimde tavaya aktarılır. Kızardığında karşıt çevrilip öteki yüzü de pişirilir.
  4. Hepsi tıpkı biçimde orta ateşte hazırlanır. İsterseniz küçük olarak da hazırlayabilirsiniz. İsteğe bağlı bal gezdirerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Not: Şayet şeker kullanacaksanız yumurtayla birlikte çırpın.

Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst