bencede
Active member
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet yumurta
- 1 adet olgun muz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı bal (şeker de olur)
- Yarım paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta mikserle 1-2 dk çırpılır. Mikserle hazırlandığımızda dokusu daha hoş oluyor.
- Köpük köpük olduğunda ezilmiş muz, bal, süt, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozu eklenir. Bu evrede çırpıcıyla karıştırabilirsiniz. Kıvamı epey katı fazlaca sıvı olmasın (Boza kıvamında )
- Yapışmaz teflon tava ısıtılır. 2 yemek kaşığı kadar aralıklı bir biçimde tavaya aktarılır. Kızardığında karşıt çevrilip öteki yüzü de pişirilir.
- Hepsi tıpkı biçimde orta ateşte hazırlanır. İsterseniz küçük olarak da hazırlayabilirsiniz. İsteğe bağlı bal gezdirerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı