Nohut Tavası (Birecik Mutfağından)

bencede

Active member
Nohut Tavası (Birecik Mutfağından) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük kase nohut (Haşlanmış var ise kullanın)
  • Birkaç kesim kemik
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet kırmızı taze biber
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Nohut Tavası (Birecik Mutfağından) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kemiklerle birlikte nohudu bir hoş haşlayalım (Eğer evvelde haşlanmış nohudunuz varsa kullanın) nohut başlanırken bizde öteki materyalleri hazırlayalım.
  2. Bir fırın tepsisine domatesleri irice dilimleyelim, biberi ikiye bölün soğanı ikiye bölelim sarımsakları soyup hepsini fırın tepsisine dizip, fırına sürüp fırında közleyelim, imkanı alan sacda yahut mangalda da közleyebilir.
  3. Fırından pişen zerzevatları alalım kabuklarını soyup bıçakla doğrayalım. Yağını, baharatını, salçasını ekleyip, karıştıralım.
  4. En son haşlanmış nohutuda ekleyip tepsiye yine yayalım ve bir on dakika daha fırına sürüp yine pişirelim.
  5. Fırından çıkan nohut tavamızı bilhassa sabah kahvaltısında sıcak sıcak servis yapalım. Yufka ekmek ve bol yeşillikle durum yapılırsa. Lezzetine lezzet katılır afiyet olsun????
    ❤
    ????
Nohut Tavası (Birecik Mutfağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst