bencede
Active member
Nohut Tavası (Birecik Mutfağından) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük kase nohut (Haşlanmış var ise kullanın)
- Birkaç kesim kemik
- 3 adet orta uzunluk domates
- 2 adet kırmızı taze biber
- 1 baş kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kemiklerle birlikte nohudu bir hoş haşlayalım (Eğer evvelde haşlanmış nohudunuz varsa kullanın) nohut başlanırken bizde öteki materyalleri hazırlayalım.
- Bir fırın tepsisine domatesleri irice dilimleyelim, biberi ikiye bölün soğanı ikiye bölelim sarımsakları soyup hepsini fırın tepsisine dizip, fırına sürüp fırında közleyelim, imkanı alan sacda yahut mangalda da közleyebilir.
- Fırından pişen zerzevatları alalım kabuklarını soyup bıçakla doğrayalım. Yağını, baharatını, salçasını ekleyip, karıştıralım.
- En son haşlanmış nohutuda ekleyip tepsiye yine yayalım ve bir on dakika daha fırına sürüp yine pişirelim.
- Fırından çıkan nohut tavamızı bilhassa sabah kahvaltısında sıcak sıcak servis yapalım. Yufka ekmek ve bol yeşillikle durum yapılırsa. Lezzetine lezzet katılır afiyet olsun????