Omlet Üzere Omlet

bencede

Active member
Omlet Üzere Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk patates
  • 1/3 kangal sucuk
  • 4-5 kısım yeşil soğan
  • 4 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
  • Tuz
Omlet Üzere Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesimizi soyuyoruz.
  2. Sucuk ve patatesi küçük küpler halinde doğruyoruz.
  3. Sivri biberleri ve yeşil soğanları ince ince doğruyoruz.
  4. Tavımızı ocağa alıp yağı yavaşça kızdırdıktan daha sonra patatesleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Patatesler kızarınca üzerine doğradığımız sucukları ve biberleri ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip 2-3 dk pişiriyoruz.
  6. Bir kapta yumurtaları çırpıyoruz (isterseniz çırpmadan direk tavaya da kırabilirsiniz)
  7. Yumurtaları eklemeden hemilk evvel doğradığımız yeşil soğanları ekleyip bir defa karıştırdıktan daha sonra yumurtaları tavaya döküyoruz.
  8. Üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip kapağı kapalı biçimde 3-4 dk daha pişirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Omlet Üzere Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst