bencede
Active member
Omlet Üzere Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk patates
- 1/3 kangal sucuk
- 4-5 kısım yeşil soğan
- 4 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesimizi soyuyoruz.
- Sucuk ve patatesi küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Sivri biberleri ve yeşil soğanları ince ince doğruyoruz.
- Tavımızı ocağa alıp yağı yavaşça kızdırdıktan daha sonra patatesleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Patatesler kızarınca üzerine doğradığımız sucukları ve biberleri ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip 2-3 dk pişiriyoruz.
- Bir kapta yumurtaları çırpıyoruz (isterseniz çırpmadan direk tavaya da kırabilirsiniz)
- Yumurtaları eklemeden hemilk evvel doğradığımız yeşil soğanları ekleyip bir defa karıştırdıktan daha sonra yumurtaları tavaya döküyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip kapağı kapalı biçimde 3-4 dk daha pişirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.