Oreo’nun üretici firmasından “salmonella” açıklaması: Gerekli tedbirler alınıyor

SuGiBi

New member
Oreo’nun üretici firmasından “salmonella” açıklaması: Gerekli tedbirler alınıyor Oreo, Mikado ile Pepito’nun üreticisi ABD merkezli Mondelez, mamüllerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim alanını kapattığına yönelik çıkan haberlerden daha sonra açıklama yaptı. Açıklamada, “gerekli tedbirlerin alınıyor” denildi.

Mondelez International Türkiye’den yapılan açıklamada, tüketicilerinin güvenliği ve mamüllerinin kalitesinin firmanın en büyük önceliği olduğu açıklandı. Haziran ayında tedarikçilerinden salmonella kontaminasyonu hakkında gelen bir ikazın akabinde, şirketin acilen tedbir aldığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:


“Önlem olarak çikolatanın tedarik edildiği Mondelez’in üretim tesislerinde ayrıntılı bir denetim gerçekleştirilmiş ve sıhhate ziyan verecek rastgele bir duruma rastlanmamıştır. birebir vakitte Türkiye’ye gelen mamüllerin hiç biri bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmemektedir. Gerekli tüm denetimlerin yapılmasının ve takip tedbirlerinin alınmasının akabinde, piyasalardaki tüm Mondelez mamüllerinin inançlı olduğunu teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz.”

TEDARİKÇİ, MONDELEZ’İ SALMONELLA KONUSUNDA UYARMIŞTI

Le Figaro’nun haberine nazaran, İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Mondelez’i mamüllerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyarmasının akabinde, Ferrero’nun Kinder eserleriyle patlak veren salmonella skandalının benzerini yaşamamak için Mondelez’in Oreo bisküvilerinin de üretildiği 3 büyük üretim alanındaki kimi üniteleri kısmen, kimilerini büsbütün kapattığı tabir edilmişti.


Haberde, üretimin yavaşlaması niçiniyle marketlerde kelam konusu bisküvilerde tedarik zahmeti yaşandığı belirtilmişti.

Gıda uzmanları, son periyotta tüketim mamüllerinde salmonella ve gibisi bakterilerin ortaya çıkmasını, üreticilerin “daha ekonomik olduğu” sebebi öne sürülerek ucuz materyallere yönelmesine bağlıyor ve bu bahiste ihtarlarda bulunuyor.

Fransa’da Nestle’ye ilişkin Buitoni pizzalarında, Avrupa’da biroldukca ülkede Ferrero kümesine ilişkin Kinder çikolatalarında ve Lactalis kümesine ilişkin peynirlerde bakteri görülmesi niçiniyle kelam konusu firmalar piyasadan bu mamüllerinin büyük kısmını çekmişti.


Dünya Sıhhat Örgütü, dünyada çikolata eserleriyle kontaklı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu bildirmişti.
 
Üst