Orman emekçileri ile arbede eden Yusuf Güney’den birinci adım: Şikayetlerimi geri çekeceğim

Aslıhan

Active member
Geçtiğimiz günlerde katıldığı orman yangınlarını söndürme çalışmaları esnasında vazifeliler ile arbede edip, havaya ateş açmıştı. Güney, birinci adımı atarak gerginliklere nokta koydu.

HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sanatçı Yusuf Güney, istekli emekçi olarak Antalya’daki orman yangınlarının denetim altına alınmasına dayanak verdi. Manavgat’taki orman yangınlarına müdahale etmek için yangının yaşandığı bölgeye giden müzikçi Yusuf Güney, Instagram hesabından paylaşımlarda bulundu.

İki gündür kamuoyunu meşgul eden üzüncü olay yaşandığına değinen Güney, “Kimse uyumuyordu, yangınla gayret edenlerin hakları ödenmez. Buraya geldiğimde şanssız bir şey yaşandı. Ormancılarla ortamızda tartışma yaşandı karşılıklı şikayetçi olduk. Ben bütün şikayetlerimi çekeceğim. bu biçimde günlerde kırgınlık, küslük olmaz. Hepimiz tıpkı emel için buradayız. Hengame ettiğimiz arkadaşlarla şahsen nazaranceğim, gerekirse özür dileyeceğim. Birlik ve birliktelikte makûs günleri çabuk atlatacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde Antalya Orman Bölge Müdürü Dikici, sanatçı Güney’e orman emekçisi yeleği ve şapkası ikram etti.

NE OLMUŞTU?

Manavgat’ta günlerdir devam eden ve bugün denetim altına alınan orman yangınlarına müdahale etmek isteyen Güney ile orman personelleri içinde yaşanan tartışma arbedeye dönüşmüş, olay daha sonrası taraflar karşılıklı bir birinden şikayetçi olmuştu.

KÜÇÜK YANGINLARA MÜDAHALE ETTİ

Aracıyla seyir halindeyken söndürülen ormanlarda bir daha başlayan yangınlara şahit olan müzikçi, yangın tüpüyle müdahale etti. O anları toplumsal medya hesabından paylaşan Güney, “En korktuğum şey. Söndü diye bırakılan kimi yerler yenidendan yanmaya başlıyor. Ağaç kökleri bir daha yanıyor” dedi.

“HER YER YANIYOR”

Ormanlık alanda elinde yangın tüpüyle gezen ve gördüğü küçük yangınlara müdahale eden Yusuf Güney, “Kafayı yiyeceğim her yer yanıyor. Allah belanızı versin” dedi.

YANGINDA DOĞAN BUZAĞIYI DA ZİYARET ETTİ

Yusuf Güney, Manavgat’taki yangında meskeni, ahırı, arabası ve hayvanları telef olan Sercan Bayat’ı da ziyaret etti. Yangın sırasında bir keçisi doğum yapan Bayat, doğan buzağıya da “Mucize” ismini verdi.

Müzikçi da yeni doğan buzağıyı kucağına alarak sevdi.

Güney ziyaretlerindilk evvel yangından ziyan görmeden kurtulan hayvanlara yemek ve su dağıtmayı da ihmal etmedi.