Palamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama biçimleri

Aslıhan

Active member
Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Palamut balığını tertipli tüketen bireylerin diş yapısının olağandan daha düzgün olduğu görülmüştür. Pekala palamut balığı tüketmedilk evvel paklığı nasıl yapılmalıdır? Palamut balığı ayıklanırken nelere dikkat edilmelidir? Karşılıklar için haberimize göz atınız…

Kanda kolesterolü düzenleyici tesiri olan palamut balığı, cildi gençleştirici özelliğe sahiptir. Açık yaraların kısa müddette uygunlaşmasını sağlayan bir tesire mevcuttur. Ayrıyeten palamut, antioksidan içerdiği için koronavirüsle savaştığımız şu sıralarda yenilmesi önerilen bir balıktır. Antioksidan, bedende üretilen yahut besinlerden sağlanan ve hücre hasarlarını önleyen bileşiklerdir. Hür radikalleri temizler ve oksidasyonun niye olduğu hasarı azaltırlar. pek bedelli olan palamut balığını temizlemenin muhakkak başlı formları vardır. Pekala, palamut balığını temizlerken nelere dikkat edilmelidir? İşte, palamut balığı temizlemenin püf noktaları…


PALAMUT NASIL TEMİZLENİR?

  • Palamut balığının pulu olmadığı için bıçak sayesinde derisinin üzeri hafifçeçe tıraşlanır ve kaygan sıvımsı yapı ortadan kaldırılır. Her iki tarafı da birebir biçimde yapınız.
  • Bıçak sayesinde baş bölgesinden aşağıya hakikat karnı ikiye yarılır karnındaki pislikler dışarı çıkarılır.
  • Palamutun içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp ayrıyeten havyarı pişirebilirsiniz.
  • Karnındaki pislikler alındıktan daha sonra içerisindeki siyah katman bıçak sayesinde sıyrılarak parlak katman ortaya çıkarılır.
  • Baş kesilip atıldıktan daha sonra balığın büyüklüğüne bakılırsa bir baş parmak kalınlığında ince dilim halinde balık dilimlenir.
  • Doğrandıktan daha sonra balık musluk suyundan geçirilir. Geniş kabın içerisine su konur. Kırmızı etli balık olması niçiniyle kanın dışarı boşalması açısından azamî 45 dakika suyun içerisinde beklemeye alınır.
 
Üst