Pamuk Japon Pankek

bencede

Active member
Pamuk Japon Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Vanilya
Pamuk Japon Pankek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta sarısını ve beyazını ayıralım.
  2. Yumurta beyazına şekeri yavaş yavaş ekleyerek kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Öbür tarafta sarıları da çırpıp içine unu vanilyayı sütü ekleyip tekrar güzelce çırpalım kar haline gelen yumurta beyazlarını iki seferde olmak üzere sarılara spatula ile yedirelim .
  4. Yavaşça havasını söndürmeden daha sonra orta ısıda ısınmış olan tavaya 4 adet çıkacak biçimde ayarlayıp tavaya koyalım.
  5. Altı biraz kabuk tutunca üzerine kalan hamurdan paylaştırıp altı yeterlice pişince dikkatli biçimde çevirip öteki tarafını da pişirelim .
  6. Şayet altı hayli çabuk kızaracak olursa ocağın ayarını biraz düşürelim pişen pankeklerimizi istediğimiz üzere süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun ????.

Not: ben 3 katını yaptım hamurun ve toplam 12 pankek çıktı).
 
Üst