bencede
Active member
Pamuk Japon Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not: ben 3 katını yaptım hamurun ve toplam 12 pankek çıktı).
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı süt
- Vanilya
- Yumurta sarısını ve beyazını ayıralım.
- Yumurta beyazına şekeri yavaş yavaş ekleyerek kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Öbür tarafta sarıları da çırpıp içine unu vanilyayı sütü ekleyip tekrar güzelce çırpalım kar haline gelen yumurta beyazlarını iki seferde olmak üzere sarılara spatula ile yedirelim .
- Yavaşça havasını söndürmeden daha sonra orta ısıda ısınmış olan tavaya 4 adet çıkacak biçimde ayarlayıp tavaya koyalım.
- Altı biraz kabuk tutunca üzerine kalan hamurdan paylaştırıp altı yeterlice pişince dikkatli biçimde çevirip öteki tarafını da pişirelim .
- Şayet altı hayli çabuk kızaracak olursa ocağın ayarını biraz düşürelim pişen pankeklerimizi istediğimiz üzere süsleyip servis edelim.
Not: ben 3 katını yaptım hamurun ve toplam 12 pankek çıktı).