bencede
Active member
Pamuk Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Tavaya sürmek için 2 damla sıvı yağ
- Tüm malzemeyi karıştırıp kekten biraz koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Tavaya yağ koyup fırçayla her yerine sürüyoruz.
- Tavanız yapışmazsa başta sürülen yağ kafidir.
- Tavayı kızdırıp 1 yemek kaşığı hamur akıtıp kendi haline bırakıyoruz.
- Hamurları akıtınca ocağın altını kısmayı unutmayın.
- Altını denetim edip rengi istediğimiz renk olunca zıt çeviriyoruz.
- Pişince tavadan alıp yenisini döküyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu süreci yenidenlıyoruz.
- Pamuk üzere yumuşacık pankeklerimiz hazır.