Pancakes / Pankek

bencede

Active member
Pancakes / Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığının ucuyla azıcık tuz
Pancakes / Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle karıştırma kabında yumurtayı ve şekeri çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu ekleyip topaklandırmadan pürüzsüz biçimde çırpalım.
  4. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım. En son tuz ek edelim.
  5. Uygun bir tavayı ocağa alalım. İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
  6. Bir kaşık sayesinde hamurdan tavaya koyalım, pişirelim.
  7. İsterseniz çikolata ile,isterseniz bal ve meyvelerle süsleyip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Not: Boş bir mayonez ya da ketçap kutusunu hoş yıkayıp kurulayıp pankek hamurunu içine koyabilirsiniz. bu türlü yapması ve form vermesi daha kolay oluyor .

Pancakes / Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst