bencede
Active member
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı İçin Gereçler
Pankek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pankek için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sarella
- Muz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle orta pastacı kreması için tereyağ ve sarelle hariç gereçleri ocağın üstüne alalım.
- Kaynayıp göz göz olunca ocağın altına kapatıp sarelle ve tereyağı karalım güzelce karıştıralım. Onu soğumaya bırakalım.
- Pankek için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir yeniden çırpılır.
- Kabartma tozu, vanilya, tuz ve un eklenir güzelce çırpılır.
- Isınmış tavaya bir fincan kadar dökülür ve yayılır.
- Göz göz olunca çevirilir.
- Büyük bir tabağa bırakılır.
- Üzerine bir kaşık sos dökülür ve yayılır.
- İnce doğranmış muzu yerleştirilir.
- Üzerine tekrar parken kızartılıp koyulur.
- bu türlü bitene kadar devam edilir.
Pankek (Nefis Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı