bencede
Active member
Pankek Tanımı 16 Dakikada İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker (İsteğe bağlı daha çok koyabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Bunun için mikser de kullanabilirsiniz.
- Daha son süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvam elde etmiş olacaksınız. ????en önemli püf nokta pankekleri pişireceğimiz tavanın çok az hatta hiç yağlı olmaması. Bu sayede böyle bir görünümü oluyor.
- Ben birinci aşamada çok az yağ koyup fırça sayesinde tavanın her yerine yayıp diğer seferlerde hiç yağ koymadım.
- Tavanın büyüklüğüne göre büyük bir kepçe sayesinde hamuru tavaya dökelim. Üzeri göz göz olunca altını denetim edip çevirelim. ????
- Hamur kabaracağından içininde güzel pişmesi için kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederim. Fındık ezmesi, nutella, bal, peynir ve bir çok şeyle çeşitlendirip yiyebilirsiniz, afiyet olsun