Pankek Tanımı 16 Dakikada

bencede

Active member
Pankek Tanımı 16 Dakikada İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker (İsteğe bağlı daha çok koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pankek Tanımı 16 Dakikada Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Bunun için mikser de kullanabilirsiniz.
  2. Daha son süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. Kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvam elde etmiş olacaksınız. ????en önemli püf nokta pankekleri pişireceğimiz tavanın çok az hatta hiç yağlı olmaması. Bu sayede böyle bir görünümü oluyor.
  4. Ben birinci aşamada çok az yağ koyup fırça sayesinde tavanın her yerine yayıp diğer seferlerde hiç yağ koymadım.
  5. Tavanın büyüklüğüne göre büyük bir kepçe sayesinde hamuru tavaya dökelim. Üzeri göz göz olunca altını denetim edip çevirelim. ????
  6. Hamur kabaracağından içininde güzel pişmesi için kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederim. Fındık ezmesi, nutella, bal, peynir ve bir çok şeyle çeşitlendirip yiyebilirsiniz, afiyet olsun
    ☺
    .
Pankek Tanımı 16 Dakikada Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst