Pankek Tanımı (2 Kişilik)

bencede

Active member
Pankek Tanımı (2 Kişilik) İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı (2 Kişilik) Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. Çırpıcı ile çırparsanız daha kabarık olur.
  3. ondan sonrasında süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştıralım. Çok fazla çırpmanızı önermem.
  4. Pişirmek için tavamızı ısıtalım.
  5. Ocağınızı devasa yükseklikte ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
  6. Bu niçinle orta ateşte açın.
  7. Birinci pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun. Şayet ortasında hamurluk var ise ocağı bir tık daha kısmanız manasına gelir.
  8. Birinci hamuru dökmedilk evvel tavamızı epey az yağ ile yağlayalım.
  9. Peçeteyi yağa fazlaca az batırarak tavaya sürmeniz bile kâfi.
  10. Birinci pişirmeden hamur yapışabilir daha sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
  11. Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
  12. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
  13. Üzeri göz göz olan yani delik delik olan pankek ben artık çevrilmek için hazırım diyor. O pankekleri çabucak çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
Üst