bencede
Active member
Pankek Tanımı (2 Kişilik) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak az un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Çırpıcı ile çırparsanız daha kabarık olur.
- ondan sonrasında süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştıralım. Çok fazla çırpmanızı önermem.
- Pişirmek için tavamızı ısıtalım.
- Ocağınızı devasa yükseklikte ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
- Bu niçinle orta ateşte açın.
- Birinci pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun. Şayet ortasında hamurluk var ise ocağı bir tık daha kısmanız manasına gelir.
- Birinci hamuru dökmedilk evvel tavamızı epey az yağ ile yağlayalım.
- Peçeteyi yağa fazlaca az batırarak tavaya sürmeniz bile kâfi.
- Birinci pişirmeden hamur yapışabilir daha sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
- Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
- Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
- Üzeri göz göz olan yani delik delik olan pankek ben artık çevrilmek için hazırım diyor. O pankekleri çabucak çevirebilirsiniz.