bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana dek çırpın.
- Peşinden sütü ek edin.
- Sıvıyağı ekleyin.
- Materyalleri karıştırın.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ek edin.
- Ve unu azar azar ekleyin.
- Bir fiske tuz atmanız kâfi olacaktır.
- Gereçleri güzelce karıştırın.
- Kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde edin.
- Hamuru yeterlice çırpalım.
- Bir teflon tavaya bir kepçe hamur dökün.
- Aralıklı olarak tavaya birkaç tane olacak biçimde dökün.
- Orta harlı ateşte kabarana kadar pişirin.
- çabucak sonrasında karşıt düz yapın.
- Kızarıncaya kadar bekletin.