Pankek Tanımı

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
Pankek Tanımı Yapılışı

  1. Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana dek çırpın.
  2. Peşinden sütü ek edin.
  3. Sıvıyağı ekleyin.
  4. Materyalleri karıştırın.
  5. Kabartma tozu ve vanilyayı ek edin.
  6. Ve unu azar azar ekleyin.
  7. Bir fiske tuz atmanız kâfi olacaktır.
  8. Gereçleri güzelce karıştırın.
  9. Kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde edin.
  10. Hamuru yeterlice çırpalım.
  11. Bir teflon tavaya bir kepçe hamur dökün.
  12. Aralıklı olarak tavaya birkaç tane olacak biçimde dökün.
  13. Orta harlı ateşte kabarana kadar pişirin.
  14. çabucak sonrasında karşıt düz yapın.
  15. Kızarıncaya kadar bekletin.
Afiyet olsun.
 
Üst