Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Pişirmek için ;

  • Sıvı yağ
Pankek Tanımı Yapılışı

  1. Çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpalım.
  2. Akabinde süt vanilya ve kabartma tozunu da alıp karıştırmaya devam edelim.
  3. 1 su bardağı unu da ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
  4. Bu ortada kek kıvamından biraz koyu bir kıvam elde edeceğiz ondan sonrasında tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim ve her yerine gelecek biçimde dağıtalım.
  5. Bir kepçe kaşığı sayesinde oluşturduğumuz karışımdan tavaya koyalım.Dikkatlice ve kısık ateşte pişirelim. ( ocağım altını hayli açarsanız yanabilir. )
  6. Pişen pankeki servis tabağına aldıktan daha sonra sürülebilir çikolata, reçel, bal vb. Servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun :):).
 
Üst