bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Sıvı yağ
- Çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpalım.
- Akabinde süt vanilya ve kabartma tozunu da alıp karıştırmaya devam edelim.
- 1 su bardağı unu da ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
- Bu ortada kek kıvamından biraz koyu bir kıvam elde edeceğiz ondan sonrasında tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim ve her yerine gelecek biçimde dağıtalım.
- Bir kepçe kaşığı sayesinde oluşturduğumuz karışımdan tavaya koyalım.Dikkatlice ve kısık ateşte pişirelim. ( ocağım altını hayli açarsanız yanabilir. )
- Pişen pankeki servis tabağına aldıktan daha sonra sürülebilir çikolata, reçel, bal vb. Servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun
.