Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekerleri mikser ile çırpalım üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
  2. sonrasındasında un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip el çırpıcısı ile karıştıralım.
  3. Ketçap kabı kullandım ben içerisine hamur karışımını dökelim tavamızı önceden ısıtalım.
  4. Hamur karışımını içinizden 3’e kadar sayıp sıkalım böylelikle bütün pankeklerimiz eşit büyüklükte olur ????
  5. Kısık ateşte gerili önlü çevirerek pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Not: Unun ölçüsü markaya bakılırsa değişebilir ne hayli akışkan nede epey katı bir hamur görüntü da dikkat edersiniz kıvamına bu ölçüden 45-50 adet pankek çıkıyor ben yarım ölçü yaptım arkadaşlar oda yaklaşık 25 adet oldu ????.
 
Üst