bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekerleri mikser ile çırpalım üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
- sonrasındasında un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Ketçap kabı kullandım ben içerisine hamur karışımını dökelim tavamızı önceden ısıtalım.
- Hamur karışımını içinizden 3’e kadar sayıp sıkalım böylelikle bütün pankeklerimiz eşit büyüklükte olur ????
- Kısık ateşte gerili önlü çevirerek pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.