bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün sıvıları karıştırma kabına alalım.
- Şekeri, kabartma tozunu ek edelim.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Akışkan bir kıvam olmalı pankek hamurunuz.
- Yanmaz yapışmaz bir tavayı düzgünce kızdıralım.
- Tavayı yağlamanıza gerek yok.
- Birer yemek kaşığı aralıklı olarak dökelim.
- Pişmiş mi diye sık sık bakmanıza gerek yok. Üstü göz göz olunca pişmiş demektir.
- Öteki tarafınıda çevirip pişirelim.