Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı kadar un
Pankek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün sıvıları karıştırma kabına alalım.
  2. Şekeri, kabartma tozunu ek edelim.
  3. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Akışkan bir kıvam olmalı pankek hamurunuz.
  5. Yanmaz yapışmaz bir tavayı düzgünce kızdıralım.
  6. Tavayı yağlamanıza gerek yok.
  7. Birer yemek kaşığı aralıklı olarak dökelim.
  8. Pişmiş mi diye sık sık bakmanıza gerek yok. Üstü göz göz olunca pişmiş demektir.
  9. Öteki tarafınıda çevirip pişirelim.
Afiyet olsun.
 
Üst