Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Servis için

  • Reçel
  • Bal
  • Sürülebilir çikolata
  • Çilek muz (İsteğe bağlı)
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta şekeri güzelce çırpalım.
  2. Un, süt, kabartma tozu ve vanilini ekleyip mikserle çırpmaya devam edelim.
  3. Teflon bir tavaya az ölçüde yağ koyalım.
  4. Büyük bir kaşıkla yahut kepçeyle ufak daireler bırakalım. Çok koymayın yayılıyor aslına bakarsan. İki tarafını da kızartalım.
  5. Zevkinize nazaran servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst