bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağından az eksik şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 çay bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri el çırpıcısıyla 3 dakika çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Yapışmaz tavamızı ocağa alıp, kısık ateşte ısıtalım.
- Pankek harcımızdan kepçe sayesinde tavaya döküp üstü delik delik olmadan çevirip, gerili önlü pişirelim.
- Sarelle ya da balla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????.