Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından az eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri el çırpıcısıyla 3 dakika çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpmaya devam edelim.
  4. Yapışmaz tavamızı ocağa alıp, kısık ateşte ısıtalım.
  5. Pankek harcımızdan kepçe sayesinde tavaya döküp üstü delik delik olmadan çevirip, gerili önlü pişirelim.
  6. Sarelle ya da balla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst