Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Reçel
  • Marmelat
  • Meyve
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabının içerisine şeker ve yumurtayı alıp, el çırpıcısı ile çarpıyoruz.
  2. Karışımımız pürüzsüz olduğunda içerisine sıvı yağ, şeker, süt, kabartma tozu, vanilyasını ve unu ek edip, akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Elimizin altında teflon tavamız var ise hiç yağ koymadan ocağın üstünde ısınmaya bırakalım. Olağan bir tavada yapacak isek bir fırça yardımı ile yahut bir peçetenin ucuyla tavanın her yerine gelecek biçimde sıvı yağ sürelim. Yağ varla yok ortası olacak.
  4. Büyük bir kaşık hamur alıp tavaya döküyoruz ve hiç müdahale etmiyoruz. Kendi kendine yayılmasını bekliyoruz.
  5. Üzerinde ufak delikler oluştuğunda pankeklerimizi bir spatula yardımı ile çevirelim.
  6. Tüm hamuru bu türlü yaparak süreci tamamlıyoruz.
  7. Üzerine isteğe nazaran çikolata reçel bal sürüp istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst