bencede
Active member
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 adet büyük kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı un
- Bir tutam maydanoz ve dereotu
- Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
- Tıpkı biçimde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim daha sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
- Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
- Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
- Kalan gereçlerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
- Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
- Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan daha sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.