Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı

bencede

Active member
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet büyük kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım su bardağı un
  • Bir tutam maydanoz ve dereotu
  • Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
Kızartmak için

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
  2. Tıpkı biçimde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim daha sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
  3. Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
  4. Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
  5. Kalan gereçlerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
  6. Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
  7. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan daha sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  8. Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not:.Yanına 1 kase yoğurt bandırarak yemekte farklı bir lezzetli olacaktır. Tuzunu baharatını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz (ben 1 çay kaşığı tuz zerzevatları sıkmaya, 1 tatlı kaşığı tuz da kalan gereçlerle içine ek ettim).
 
Üst