bencede
Active member
Pastırmalı Patates (Frittata Patatte) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba ????Çok hoş bir kahvaltılık tanım. İtalyan mutfağından. Frittata patate ????.
- 3 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri yahut tıpkı ölçüde kaşar, beyaz peynir karışımı
- 7-8 dilim çemensiz pastırma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba ????Çok hoş bir kahvaltılık tanım. İtalyan mutfağından. Frittata patate ????.
- birinci vakit içinderda patatesleri rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
- Tavaya tereyağını ve zeytinyağını alıp eritiyoruz. Ocak ısısı orta ayar olmalı.
- Rendelenmiş patatesin yarısını tavaya alıp bastırarak düzeltiyoruz. 5 dakika kızarmaya bırakıyoruz.
- Bir kasede yumurtaları karabiber tuz eği ile çırpıyoruz.
- Tavaya, patateslerin üzerine yarısını gezdiriyoruz.
- Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika bekliyoruz.
- daha sonra açıp evvel rendelenmiş mozzarella peynirini, daha sonra çemensiz pastırmaları bastırarak yerleştiriyoruz.
- Üzerine kalan rendelenmiş patatesi her yerini kapatacak biçimde yerleştiriyoruz.
- Kalan çırpılmış yumurtayı da üzerine gezdirerek kapağı kapatıyoruz.
- 10 dakika daha sonra kapağı açıp dikkatlice üstüne koyacağımız bir tabak sayesinde öteki tarafını çeviriyoruz.
- 10 dakika daha sonra altı kızarınca ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyetle yiyoruz ????