Pastırmalı Patates (Frittata Patatte)

bencede

Active member
Pastırmalı Patates (Frittata Patatte) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri yahut tıpkı ölçüde kaşar, beyaz peynir karışımı
  • 7-8 dilim çemensiz pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Pastırmalı Patates (Frittata Patatte) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhaba ????Çok hoş bir kahvaltılık tanım. İtalyan mutfağından. Frittata patate ????.

  1. birinci vakit içinderda patatesleri rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
  2. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını alıp eritiyoruz. Ocak ısısı orta ayar olmalı.
  3. Rendelenmiş patatesin yarısını tavaya alıp bastırarak düzeltiyoruz. 5 dakika kızarmaya bırakıyoruz.
  4. Bir kasede yumurtaları karabiber tuz eği ile çırpıyoruz.
  5. Tavaya, patateslerin üzerine yarısını gezdiriyoruz.
  6. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika bekliyoruz.
  7. daha sonra açıp evvel rendelenmiş mozzarella peynirini, daha sonra çemensiz pastırmaları bastırarak yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine kalan rendelenmiş patatesi her yerini kapatacak biçimde yerleştiriyoruz.
  9. Kalan çırpılmış yumurtayı da üzerine gezdirerek kapağı kapatıyoruz.
  10. 10 dakika daha sonra kapağı açıp dikkatlice üstüne koyacağımız bir tabak sayesinde öteki tarafını çeviriyoruz.
  11. 10 dakika daha sonra altı kızarınca ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
    Afiyetle yiyoruz ????
Pastırmalı Patates (Frittata Patatte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst