bencede
Active member
Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 8- 10 adet küçük uzunluk patates
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda patatesleri 10 dk. haşlayın.
- sonrasındasında patateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
- Bir tencereye tereyağını ek edin ve ocağın üzerine koyun.
- Kızaran tereyağının üzerine baharatları ek edin ve karıştırın.
- Doğranmış olan patatesleri ek edin ve karıştırın.
- Bir iki kere karıştırın ve kavurun.
- ondan sonrasında sıcak sıcak servis yapın.
- Üzerine istek edilirse ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun.
Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı