Patates Kavurması

bencede

Active member
Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 8- 10 adet küçük uzunluk patates
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri 10 dk. haşlayın.
  2. sonrasındasında patateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  3. Bir tencereye tereyağını ek edin ve ocağın üzerine koyun.
  4. Kızaran tereyağının üzerine baharatları ek edin ve karıştırın.
  5. Doğranmış olan patatesleri ek edin ve karıştırın.
  6. Bir iki kere karıştırın ve kavurun.
  7. ondan sonrasında sıcak sıcak servis yapın.
  8. Üzerine istek edilirse ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun.
Not : Kahvaltıda rahatlıkla tüketebileceğiniz bir menü, isteğe nazaran börek içi olarakta kullanılabilir.

Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst