Patates Köftesi

bencede

Active member
Patates Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Latife hanım’a tanımı için teşekkür ederek başlıyorum.

Öncelikle ben artan haşlanmış patatesimi pahalandırmak için bu tanımı denedim yumurtaya bulamadan direk yaptım daha hoştu elinizde yumurta yoksa katmadanda yapabilirsiniz bence.

  1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayarak tencereye alıp üzerine su koyup tuz atarak haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim yahut rendeleyelim bir kaba üzerine sarımsak, tuz, baharatlar ve galeta ununu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  3. Ben yuvarlayıp bastırarak form verdim, dilediğiniz biçimi vererek tavayı ocağa alıp ısınınca üzerine biraz yağ gezdirelim ve köfteleri sırayla dizerek gerili önlü kızartalım servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz.
Patates Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst