Patates Kroket

bencede

Active member
Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler

  • 5 orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Gereğince tuz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı un
Kızartmak İçin

  • Bol sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavada ince doğradığımız soğanları sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım. Ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  2. Haşlanmış patatesleri ezelim. Soğuyan soğan karışımıyla karıştıralım kaşarı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. daha sonra elimizle ister silindir formu ister yuvarlak hal vererek buzlukta 10 dakika dinlendirelim.
  4. Öbür kapta yumurtayı çırpın. Öteki kaseye unu koyun. Öbür kaseye galeta ununu koyun.
  5. Sırasıyla patates toplarını birinci olarak una daha sonra yumurtaya en son galetaya batırıp kızgın yağda her tarafı eşit kızarana kadar kızartın. Afiyet olsun.
 
Üst