Patates Mücver (hemen çabucak Tepsideyken Tabağa Koymadan Bitecek)

bencede

Active member
Patates Mücver (hemen çabucak Tepsideyken Tabağa Koymadan Bitecek) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardaşı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan(yada 3 kısım taze soğan)
  • 1 küçük uzunluk kırmızı kapya biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Mücver (hemen çabucak Tepsideyken Tabağa Koymadan Bitecek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurtalar alınır çırpılır.
  2. Akabinde sıvı yağ,yoğurt,kabartma tozu ,tuz baharatlar ve un ek edilir çırpılır.
  3. Patates hayli küçük küp biçiminde doğranır ek edilir karıştırılır.
  4. İnce kıyılmış maydanoz,küçük doğranmış kapya biber,oldukça ince doğranmış soğan(robottan geçirdim), bir diş rendelenmiş sarımsak ek edilir karıştırılır.
  5. Yağlanmış yada fırın kağıtı serili tepsiye harcı boşaltarak hertarafı eşit olacak biçimde yayalım.
  6. 180 derece öncesinden ısıtılmış alt üst ayar fırında evvel 10 dk pişirelim ve tepsiyi fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve yine fırına sürelim peynirler eriyip kızarana kadar 20 dk da bu türlü pişirelim.
  7. Sıcak servis yapılmasını öneririm. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
Patates Mücver (hemen çabucak Tepsideyken Tabağa Koymadan Bitecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst