bencede
Active member
Patates Yağlaması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 7-8 adet orta uzunluk patates ( ben koy patatesi karışık kullandım ufak boydu siz boyutlarına bakılırsa arttırıp azaltabilirsiniz )
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Pulbiber
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ koyalım.
- Soğanı yarım ay biçiminde doğrayalım. Yarışını tencerenin altına koyalım.
- Patatesleri yarım ay formunda doğrayalım. Soğanımızın üzerine alalım.
- Üzerine kalan patatesleri koyalım üzerine soğanları koyalım.
- Tuz,pulbiber ve suyumuzu ekleyelim.
- Altı kısık biçimde. Patatesler pişene kadar pişirelim.