bencede
Active member
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patates
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım soğan
- Peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynir tuzlu ise yeteri kadar koyun)
- Birinci evvel patatesleri rendeleyelim.
- Soğanı ince ince kıyalım.
- Akabinde suyunu sıktığınız patatesleri bir kaba aktaralım.
- İçine soğanları, baharatları, peyniri, yumurta, un ve tuzu ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Tavaya biraz yağ koyalım.
- Akabinde tavaya güzelce boşaltalım.
- Üstünü düzenleyelim.
- Kısık ateşte altlı üstlü kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis tabağına alalım.