bencede
Active member
Patatesli (Dünya’nın hiç bir Yerinde Bulamayacağınız Efsane Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
Hamur için;
- 12 su bardağı un
- 6 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 kg patates
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ kullanabilirsiniz)
- Patatesleri soyup haşlıyoruz.
- Haşlandıktan daha sonra hiç pütür kalmayacak biçimde eziyoruz(yoksa açarken hamuru deler)
- Hamur bezelerimizin büyüklüğünde yuvalıyoruz.
- Hamur için tüm materyalleri katıp kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz(unu denetimli ekleyin). 20-25 dk dinlendiriyoruz.
- Bu ortada tereyağını eritip zeytinyağını ekliyoruz.
- sonrasındasında hamuru küçük bezelere ayırıyoruz.
- Ayırdığımız hamuru elimizde açıp içine patatesi koyup bohça halinde kapatıyoruz.
- Üzerlerini nemli bez ile kapatıyoruz.
- Pişireceğimiz tavamızın yada tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.
- Bir oklava sayesinde tepsiye alıyoruz.
- Çevirerek pişiriyoruz.
- Pişen patateslileri kenera alıp ardını ve önünü yağlıyoruz. Afiyet olsun. Youtube’dan detaylı izleyebilirsiniz.