Patatesli (Dünya’nın hiç bir Yerinde Bulamayacağınız Efsane Bir Lezzet)

bencede

Active member
Patatesli (Dünya’nın hiç bir Yerinde Bulamayacağınız Efsane Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;

  • 12 su bardağı un
  • 6 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;

  • 3 kg patates
  • 3 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ kullanabilirsiniz)
Patatesli (Dünya’nın hiç bir Yerinde Bulamayacağınız Efsane Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı

  1. Patatesleri soyup haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan daha sonra hiç pütür kalmayacak biçimde eziyoruz(yoksa açarken hamuru deler)
  3. Hamur bezelerimizin büyüklüğünde yuvalıyoruz.
  4. Hamur için tüm materyalleri katıp kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz(unu denetimli ekleyin). 20-25 dk dinlendiriyoruz.
  5. Bu ortada tereyağını eritip zeytinyağını ekliyoruz.
  6. sonrasındasında hamuru küçük bezelere ayırıyoruz.
  7. Ayırdığımız hamuru elimizde açıp içine patatesi koyup bohça halinde kapatıyoruz.
  8. Üzerlerini nemli bez ile kapatıyoruz.
  9. Pişireceğimiz tavamızın yada tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.
  10. Bir oklava sayesinde tepsiye alıyoruz.
  11. Çevirerek pişiriyoruz.
  12. Pişen patateslileri kenera alıp ardını ve önünü yağlıyoruz. Afiyet olsun. Youtube’dan detaylı izleyebilirsiniz.
 
Üst