bencede
Active member
Patatesli Gözleme Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Son olarak epey az kalan bir iç harcım ve kestiğim kenar yufkalarımı da değerlendirip sigara böreği olarak sardım. birebir zamandağerlenmiş oldu birebir vakitte mis üzere bir ekleme yapmış oldum gözlememin yanına.
Patatesli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet büyük uzunluk patates
- 1 kilo yufka (6adet)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber(isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlayalım.
- Haşladığımız patateslerimizi yağda kavurduğumuz soğanımız, güzelce yıkayıp kıydığımız maydanozumuzla ve baharatlarımızla harmanlayalım.
- Yufkaların hepsini tam yuvarlak açalım.
- Ortayı kare bırakacak biçimde kenar kısımları keselim.
- Kestiğimiz kesimlerden orta kısımlara 3 er kesim yerleştirelim biraz kalınlaşması için. Bu her sırada tıpkı biçimde yapılacak.
- Küçük bir kasenin için gözleme yufkalarımızı yağlamak için yağ alalım.
- Patates harcımızdan koyalım ve kenar kısımlardan katlayalım üzerini yağlayıp öteki kısmı da katlayıp hazırlayalım. Hepsine birebir süreç yapılacak.
- Hazır olan gözlemelerinizi tabağa koyarken yapışmaması için kesinlikle altlı üstlü yağlayın.
- Tavada ya da ben tost makinesiyle yaptım o da olabilir yavaşça yağlayıp altlı üstlü kızarana kadar pişirelim.
Son olarak epey az kalan bir iç harcım ve kestiğim kenar yufkalarımı da değerlendirip sigara böreği olarak sardım. birebir zamandağerlenmiş oldu birebir vakitte mis üzere bir ekleme yapmış oldum gözlememin yanına.
Patatesli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı